Slafsigt ”Kalla Fakta”

TV4 ”Kalla Fakta” (28/10) handlade om religiösa charlataner som botade cancer genom bön och guds vilja. Dessutom skulle de sjuka göra offer som sved rejält i plånboken. Angeläget reportage om hur sjuka satte sitt sista hopp till dessa helbrägdagörare.

Reportern visste att han hade med proffs att göra och då borde han varit bättre rustad inför intervjun. Nu tog istället pastorn över och när han får en fråga om ekonomi, säger han ”Du har inte varit ärlig. När du bad om en intervju, så ställde du helt andra frågor. Om du har integritet, så ljuger du inte, då håller du ditt ord. Varför är det inte enkelt för dig, Jonas, att inte säga sanningen?”

Här har reportern uppenbarligen kört det vanliga tricket att inte säga vilka frågor han verkligen vill ställa, utan lurar in den intervjuade och hoppas att det ska kunna gå ändå. I detta fall mötte han sin överman, en skicklig manipulatör och retoriker – det hade krävt mycket noggrannare förberedelser i ett så angeläget ämne. Nu var Kalla Fakta tvungna att släppa sitt ”byte” på grund av slafsigt förarbete. Synd.

http://www.tv4.se/kalla-fakta/klipp/kalla-fakta-del-6-mirakel-till-salu-3000300  gå in efter 14:20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *