En sak i taget i media – aldrig två

Vi män sägs inte klara av att göra två saker på en gång, som att tugga tuggummi och gå i trappor. Samma sak är det med media.

Just nu ser vi i media att det slängs för mycket mat. Tidigare har vi talat om fusk med datummärkning och vikten av bäst-före-datum.

Vid andra tillfällen har vi konstaterat att maten är för dyr i Sverige. Vid nästa tidpunkt slås vi av att maten har för dålig kvalitet.

När Rikspolischefen i Ekots lördagsintervju utfrågas om polisen har tillräcklig koll på buset … medan vi tidigare upprörts över polisens kränkande koll genom att ha för omfattande register.

Media orkar bara diskutera den ena sidan av saken, aldrig de två sidorna samtidigt. Matkvalitet och pris hänger ju ihop och är ömsesidigt beroende av varann. Överdriven rädsla för att utgånget datum är farligt gör ju att alltför mycket mat slängs. Polisens register är ju kopplat till möjligheten att lösa brott. Från den ena polen till den andra, aldrig nyanser och konsekvenser. Det räcker tydligen med svart eller vitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *