Konsekvensneutraliteten saboterar

Medias konsekvensneutralitet – dvs att journalisten ska rapportera utan att tänka på konsekvenserna och följderna av sin publicitet. En företagsaffär är på gång, men kan spricka om något avslöjas i förväg och mängder kan jobb försvinna – publiciteten ska ske trots de olyckliga följderna.

Likaså rapporterar media exakt i realtid om var ubåtsjakten sker och med vilka insatser. Att berätta för sin publik är viktigare än att låta militären ostört göra sitt jobb. Rapporteringen avslöjar allt för ubåtens husse… och jakten blir ineffektiv. Visst vill vi som medborgare veta vad som händer och att hemligheter avslöjas. Men jag tror att de flesta också vill att de militära operationerna ska lyckas.

I det läget kanske jag har tålamod att invänta tills det är klart – och få historien berättad då det är dags. Nu kan det ju sluta med att vi ändå inte får veta vad det var som rörde sig där under ytan. Och allt för att medierna saboterat för militära insatserna med direktrapporter från egna helikoptrar och båtar i sökområdet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *