Rent hypotetiskt: Har vi undanhållits sanningen, har vi rent av fått höra en lögn?

Hur är det möjligt att regeringskansliet, statssekreterare och ministrar under så lång tid visste – men att de inte informerade chefen? Ju mer vi får veta om olika detaljer så är den presenterade storyn blir den allt mer osannolik. Istället för att ta ansvar, så anfaller regeringen oppositionen för oansvarighet och att de sägs har skadat Sveriges ställning. Nu försöker regeringen i sin krishantering puffa frågan åt sidan, dribbla bort själva kärnfrågan, till att skylla på outsourcingen, privatiseringen, oppositionen … utlänningarna i Rumänien och Ungern…

(Hade det varit hederliga svenskar som hanterade IT-frågorna, så hade ju allt varit frid och fröjd! Vi har givetvis glömt de säkerhetskontrollerade Bergling och Wennerström.)

Regeringen hade aldrig planerat att tala om som det var för riksdagen eller för någon annan heller. Ingen skulle få veta något, ingen skulle märka något.

I förra veckan, ska regeringskansliet ha kontaktat en rad myndigheter för att höra hur de ordnat IT-säkerheten. Nu. Alltså inte i januari, när statsministern sägs ha fått veta … Nu, när vi alla kan läsa om det i tidningen.

Det viktiga är att media gör sitt jobb fullt ut och inte tröttnar!

Jag vill veta vad de andra ministrarna visste och när hade de fått reda på det hela. Speciellt IT-ministern, Näringsministern, Samordningsministern, koalitionspartiet MP …) Vad visste säkerhetspolitiska rådet där statsministern ständigt deltar? Hur kan det komma sig att statsministern inte direkt ingrep i januari i en händelse som han själv kallar för ”ett haveri som hotat rikets säkerhet”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *