Almedalen alldeles för trevligt, borde bli tråkigare!

Under denna vecka utmärker sig två grupper i min omgivning: De som tycker att det är jobbigt att vara i Almedalen och de som önskar att de vore där. Skattebetalarnas syn på detta är att de anser att skattepengarna används fel av offentliga aktörer som lägger pengar på evenemang i Almedalen. Visst kan det vara ett problem med att offentlig sektor lobbar för/emot politikerna.

Men en viktig målgrupp för alla deltagare i Almedalen ju media, där det finns minst 1174 föranmälda journalister på plats.

Skattebetalarnas största invändning tycks ändå spåras i följande resonemang: kommunala företrädare och myndighetsförteträdare minglar under trevliga former med rosévin. Skattebetalarna vill troligen hellre att de sitter på kontoret och surar, istället för att mingla bland folk! Borde Almedalen bli tråkigare?

Dessutom lever Skattebetalarna i en märklig föreställningsvärld, där vd:n säger: ”Privata aktörer har naturligtvis rätt att spendera sina pengar hur de vill, de behöver inte ha effektivitetskrav på sig. När det gäller offentliga aktörer har de ett ansvar att använda skattepengar ändamålsenligt ”…

Vilken planet lever Skattebetalarna på? Har de inte hört talas om aktieägare, revisorer och media som håller ett vakande öga på ineffektivitet och ändamålsenlig resursanvändning?

http://www.svd.se/skattepengar-laggs-pa-mingel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *